Impact Jam Zero 2015

impact jamImpactJam Zero was een smeltkroes van open data experts, enthousiaste Eindhovenaren en creatievelingen om gezamelijk zich in te zetten voor de stad. Een idee wat ontbloeide was gebasseerd op Kokanje, ook bekend als Luilekkerland.

LuiLekkerLand 2.0

In de Middeleeuwen, waarin we vaak hongersnoden en andere ontberingen ervoeren, was Luilekkerland een aantrekkelijk, mythisch droomland. De gebraden ganzen vlogen door de lucht, de pannenkoeken groeiden aan de bomen en de rivieren waren van limonade.

Bij Impact Jam Zero begonnen we bij een nieuw punt om naar een eigentijdse LuiLekkerLand te werken.

Impact maken.

Nu, de 21ste eeuw, werken we spelenderwijs met games zoals Farmville en Candy Crush naar een soort voedselparadijs. Het is leuk maar deze manier van spelen kan beter.

Met behulp van data sets, wetenschappelijke bevindingen en knappe Eindhovense koppen was het de bedoeling het spelelement in de nabije omgeving te implementeren.

Verschillende data sets van bijen, vlinders maar ook vleermuizen en eekhoorns werden aan elkaar gekoppeld in een app, die gemakkelijk en direct de aantrekkingskracht en cohesie van verscheidene planten, bloemen en bomen weerspiegelde.

Het resultaat is een simpel en dynamisch concept. Door een persoonlijk scoreboard kan jij straks zien welk biolabel bij jouw tuin hoort en hoe je letterlijk je tuin kan laten groeien. Omdat het een open online applicatieplatformis zijn de mogelijkheden eindeloos.

Ga de competitie aan met je straat, wijk, stad of provincie door middel van #seriousgaming en verdien bio-coins om aan de natuur te investeren.

Spendeer deze punten bij lokale tuincentra, hoveniersbedrijven en kwekerijen en kantel jouw regio steen voor steen om, maak van een parkeerplaats een exotische vlindertuin!

Uitwerking

LuiLekkerLand is altijd een utopie geweest. Inmiddels is de samenleving veranderd en kunnen we samen, met behulp van technologie en synergie , een stap maken om het een werkelijkheid te maken.

living-data-city-challenge-logo

Daarom is het concept onderdeel van de Living Data City Challenge; een professioneel platform waar 3 concepten de kans maken om zich te profileren op het European Beyond Data Event 2015, een internationaal congres over open en big data en smart cities.

beyond data

 

 

Impact Jam Zero 28 februari

Image

Impact Jam is een nieuwe creatieve explosie van een tijdelijke multi-disciplinaire groep bedenkers, bouwers en betrokkenen. Samenwerken aan innovatieve oplossingen door elkaar uit te dagen en te helpen, met als doel Impact te veroorzaken.

impactjammedium

Vastgelopen structuren en systemen die veranderingen in de weg zitten? We gaan er met een wijde boog omheen en komen in deze mini-hackathon met ideeën die we gaan waarmaken.

We beginnen met een berg ideeën, brengen dit terug tot een concrete uitdaging, en gaan fanatiek scrummen om in één dag met een proof-of-concept of prototype te komen.

 

Uitdagingen vinden we in en om het huis, op straat, de openbare ruimte, in het OV, op school, universiteit of werk.
We omzeilen beperkingen, verbinden eenlingen, inspireren slapende briljantjes.

impactjammedium2

Met de inbreng van de kunsten en de wetenschappen hebben we een overvloed aan kennis, middelen en gereedschappen om alle problemen de baas te kunnen.
Wie werkt er mee aan dit lokale Man-On-The-Moon project?impactjammedium3

We verwelkomen kunstenaars, ingenieurs, architecten, designers, marketeers, zieners, wetenschappers, artsen, developers, hackers, whizz kids, publicisten, componisten, avonturiers en dromers.

Vanaf 10:00 gaan we aan de slag met software, hardware,  social media, kunst en webdesign om iets te ontwikkelen dat IMPACT heeft op onze samenleving. Dit event duurt tot 18:00

 

Image

Klik hier om je te registreren!

Impact Jam Zero zal plaatsvinden op 28 februari van 10:00 tot 18:00.
Mogelijk wordt dit evenement uitgebreid naar zondag 29 februari.

Globale dagplanning:

10:00 – 11:00 Brainstormsessie / Kickoff.
11:00 – 12:00 Projectdefinitie & Takenmatrix.
12:00 – 17:00 Project.
17:00 – 18:00 Integreren / Puzzelstukjes in elkaar zetten.

De lunch zal tussendoor plaatsvinden.

Notificaties:

Iedereen moet zijn eigen computer meenemen.
Denk ook aan een extra trui i.v.m de temperatuur.
Eventuele materialen die je wilt gebruiken zal zelf meegenomen moeten worden.